Housujen ja paidan väliin jää nykyään armotta kaistale paljasta mahaa, enkä minä kuulu niihin jotka haluaisi tai joiden kannattaisi mahanahkojaan esitellä. Uusia housuja en enää ala tekemään. Kaivelin sitten tänään vaatehuonetta hampaat irvessä, pakkohan sieltä on jotain toimivaa löytyä! Sitten löysin pitkän joustavan mekon, jota pidin poikaa odottaessani. Kampesin sen päälleni. Maha kyllä peittyi ja ympäryskin riitti, mutta edessä oli ikitahra ja yläosan ja helman välinen saumakaan ei asettunut sinne minne pitäisi. Ärh. Mulkoilin peilikuvaani tovin, marssin työhuoneeseen ja otin sakset. Mekosta tuli hame J Koska mekon malli oli sellainen, että sauma kulki heti rinnan alla, tuli hameen yläosasta sopivan korkea.

 

Noh, koivet olivat vielä paljaat. Helmalla oli kyllä mittaa nilkkoihin asti, mutta molemmilla sivuilla oli halkiot polviin asti. Sukkahousut, ne paholaisen keksimät kiduttimet… Jos niitäkin saksisi? Tekisi paksuista sukkiksista polvisukat, eipähän tarvitsisi tuskailla vyötärön kanssa, eikä iänikuisen haarat-polvissa-tunteen kanssa. Tuumasta toimeen, uhriksi soveltuivat parhaiten yksilöt, joissa oli valuvirhe, toinen jalkaterä sojotti vastakkaiseen suuntaan kuin toinen… (Juu, ja ihan laadukkaat yksilöt silloin muka ostin. En älynnyt virhettä pitkään aikaan, koska vanhana sukkistenvihaajana oletin kiertymistunteen johtuvan yksinomaan siitä, että sukkahousut nyt vaan on hankalat päällä… Yllätys oli melkoinen, kun kerran pyykkinarulla aloin ihmettelemään, miksi terät kiertyy siinäkin J)

 

Nyt ollaan niin pitkällä, että hame on päällä ja sukat myös, mutta vielä pitäisi kehittää joku viritys sukan reunaan, että pysyisivät ylhäällä. Alusvaatekuminauhaa ehkä?

 

Menin sitten heikkona hetkenäni aloittamaan Chrysanthemum Tea Shawlin… Nopea sitä on virkata ja malli on yllättävän helppokin, ketjusilmukkaa ja pylvästä.

1902314.jpg 

Kuva Doris Chanin blogista, linkki oikeassa reunassa. Itse teen tätä vaaleansinisestä Novitan Sofiasta, toivottavasti lanka riittää...