Olin ihan unohtanut, miten vauvat vetävät mummoja puoleensa… Käytiin pikkuisen kanssa kaupungissa perjantaina ja kantoliinan puuttuessa kuljetin vauvaa käsivarrella (vaunuja en ala rahtaamaan, isompi työ kuin apu). Anttilassa tutkailin lankoja, kun jostain tupsahti mummo kyselemään voisiko pidellä vauvaa, että minun olisi helpompi ottaa lankoja. Kiitin, mutta kieltäydyin. Marketeilla sitten vauva kyllästyi ostoskärryissä köllöttelyyn kassalla ja alkoi parkua, nälkä oli jo tullut. Lastasin kiireesti tavaroita kasseihin, että päästäisiin syöntihommiin, kun jostain ilmaantui taas mummeli, joka tarjoutui pitelemään poikaa… Sillä kertaa hyväksyin tarjouksen, vaikkei se vauvaa rauhoittanutkaan (kun on nälkä niin on nälkä).

 

Me seurailemme usein tässä lähellä liikkuvien hirvien touhuja. Talomme vierestä lähtee peltotie, jonka päässä, suunnilleen kilometrin päässä on vanhoja, vesakoituneita peltoja. Siellä hirvet käyvät syömässä ja juomassa -ja me niitä kyttäämässä J Perjantai- iltana siippa hurautti kylältä palatessaan taas katsomaan näkyisikö pellolla elämää. Lunta tuprutti taivaan täydeltä, eikä siippaa kuulunut takaisin. Sitten pihalla jyrähti Zetori käyntiin… Jepjep, jotkut ei opi edes kantapään kautta. J Mahtoi olla seitsemäs kerta viimeisen parin vuoden aikana, kun siippa sai autonsa jäämään kiinni siihen peltoon. "Oli satanut niin paljon, että maa oli pehmeää" tai "lumen alla olikin jäätä" tai "liukasta lunta" jne. Nykyään, jos mennään sinne yhdessä, sanon jo lähtiessä, että minä EN muuten työnnä… Paristi on ollut verisuoni katketa, vanha Transporter kun ei ollut niitä keveimpiä työnnettäviä J

 

Ja niitä käsitöitä. Oletan Canelian saaneen pakettinsa, joten voin laittaa kuvan arvontavoitosta. Kaulaliinankin sain illalla valmiiksi, mutta siitä olikin jo kuva tekovaiheessa. Käytin siihen kaikki tummansiniset Sofiani eli viisi kerää. Mittaa kertyi reilut 170cm ja leveyttä on 15cm. Aloitin heti perään boleron neulomisen. Vähän työlästä lankaa kun on niin pitkäkarvaista mohairia. Ja vaaleanpunaista.

 

Canelialle.