Joulupukki on kyllä toivottoman hidas. Tympii suorastaan. Ei ole tehnyt mitenkään huikeaa vaikutusta tuon Adlibriksen toiminta, kun ensin listoilla kaupataan kirjaa, jota ei olekaan ja sitten paketin tuleminen kestää ja kestää. Well, jospa sitten huomenna postilaatikossa olisi muutakin kuin tylsiä mainoksia (olisivat edes lankamainoksia Nauru). Onhan tässä kyllä lähipäivinä postikin hemmotellut, kun muutaman päivän sisällä on tullut Moda, Suuri Käsityölehti ja Novita. Neulemallit niissä eivät innostaneet, mutta Modan villakangastakin taidan tehdä hieman muokattuna. SK:n mielenkiintoisin anti oli mainos sovitusnukesta, sen haluan! (Nukke on ollut haaveissa siitä asti kun ostin ikioman ompelukoneen, liki 10 vuotta sitten... Nyt se nukke tulee jo uniinkin, joten kai se on tilattava, vaikkei halpa olekaan.) Novitassa ei ollut mitään mikä olisi iskenyt. Uusista langoista se bambusekoite (oliko se Cannes) pitää testata kun näytti olevan mukavan paksua. Ilahdutin muuten puhelinmyyjää ja tilasin Modan kun soitti ja kauppasi. Voi olla, että siirryn pitämään sitä päätoimisena käsityölehtenäni jos Anu Harkki ei saa SK:ta kiinnostavammaksi.

Hitaasti etenee omatkin projektit. Juniori nukkuu päivällä huonosti, taitaa olla jo tekemässä hampaita. Siitä sitten seuraa, ettei minun projektini etene kovin nopsaan.Hymy Onneksi SNY-paketteja voi suunnitella vauvaa keikutellessakin. Jotain minä sentään olen saanut aikaan: silmukkamerkkejä Nauru Näissä ei kauan nokka tuhissut.

Lasihelmiä, korupiikkejä ja itsetaivutellut renkaat. Merkit roikkuvat kuvassa 4,5 mm puikossa ja isompi rengas on tehty 8mm puikon ympärille, joten luulisi ainakin vielä kutosen puikkoon mahtuvan ihan hyvin. Lukollisia pitäisi vielä tehdä kunhan ostan soveltuvan mallisia lukkoja. Innostuin näistä niin, että pitää varmaan ostaa lisää korupiikkejä näitä varten. Saahan niitä piikkejä itsekin väänneltyä, mutta liitos/leikkauskohdat ovat helposti niin karheita, että tarttuvat neuleeseen. Sitä vaivaa voi olla jo noissa renkaissakin.

Edit:
Löysin puikkomittani ja inventoin koukut ja puikot listaksi. Tietääpähän, ettei osta kaupassa kovin monta kertaa samoja. Jotain oli kyllä jo tuplana, niinkuin esimerkiksi nelosen sukkapuikkoja, mutta niitä voi joskus tarvitakin jos tekee kahta sukkaa yhtä aikaa. Orpojakin löytyi... Kolmosen puikkoja oli kolme (mutta täysikin sarja löytyi)  ja kutosia oli neljä (niitäkin oli vielä ehjäkin sarja). Kadonnut kutonen paikannettiin äitini varastoista. Inventaario osoitti, että pitsipuikkoihin olisi investoitava. Bambupuikkojakin olisi mukava kokeilla ja pipomittaisia pyöröjäkin hommattava.