Yritän saada kangasvarastoani pienennettyä, edes sen verran että kaikki mahtuisivat kaappiin. Siis sellaiseen täysikokoiseen vaatekaappiin. Juu, on niitä kertynyt. Otin sitten tukon trikoita esille ja aloin leikkelemään. Seuraavaksi surisi saumuri. Kahtena päivänä minä näitä tein, mutta käytännössä päivän verran töitä.

1235743317_IMG_1681.JPG

Kaksi pitkähihaista esikoiselle, paita ja kolmet puolipotkarit vauvalle ja norsu-pehmo odottelemaan tarvitsijoita. Kuvasta puuttuu vauvan kypärämyssy.

1235743388_IMG_1684.JPG

Ryppyiset kurjat. Imetyspaita ja ryppyetumuksellinen T-paita itselle, mutta kumpikaan ei toimi. Imetyspaidan malli oli ihan outo, mutta sen hoksasin vasta valmiista vaatteesta. Ainakaan minun imettimeni eivät tarkoitukseen varatuista kolosista mahdu tahikka taivu syötäviksi. Ja muutenkin, siippa totesi, että mekkoni on jäänyt lyhykäiseksi... Ja ryppyetumus, no, se onnistui hyvin ja on muutenkin kelpo mutta ei istu minulle. Lämmitti käämiä enemmän kuin mieltä, kun ei väkertämisestä huolimatta saanut itselle kelvollista. Poikien vaattet kyllä onnistui ja ovat sopivia.

1235743350_IMG_1683.JPG

Tämä ressukka on vailla silmiä ja täytteitä. Siinä sivussa lähikuva kauluksesta, joka onnistui oikein siististi (olen ylpeä). Kangaskaapin tilavuudessa tehtailu ei vielä erotu mitenkään.

Hehkutuspostauksesta jäi puuttumaan kirjat, jotka sain  viikonloppuna. Loppuunmyytyä Joka tyyppiä löytyi kotikyläni kirjakaupasta ja toisen oli äitini löytänyt kirja-alesta kuudella eurolla, ehdottomasti hintansa väärti!

1235463487_IMG_1670.JPG

Vuodatuksen kuvamäärärajoituksia uhmatakseni vielä vakio kuvausavustajani...

1235743288_IMG_1679.JPG

Noissa kuvissa, ja monissa aiemmissa, taustana, tai siis alustana, näkyy mummuni virkkaama päiväpeitto. Mummun eläessä se oli vielä yhden sängyn kokoa, mutta sinnikäs äitini laajensi sen parisänkyyn sopivaksi. Painaa melkoisesti! Malli on Mary Oljen kirjasta Virkattuja vuodepeitteitä ja mallin nimi on Suunnitelma. Mummu virkkasi peitot kaikille lapsenlapsilleen, aikuisemmille parisänkyyn ja meille, jotka vielä silloin 80-luvulla oltiin mukuloita, yhdenhengenpeitot. Osalla oli eri kuvio, olisikin voinut iskeä tylsyys jos olisi kaikille koukutellut samaa. Melkoinen urakka silti, kalastajalangasta.