Tunika ehti valmistua rippijuhliin, mutta perhoslapasella ei ole ollut ihan yhtä hyvä onni. Lapaset ovat siis menossa synttärilahjaksi ja niitä tarvittaisiin valmiina viimeistään huomenna. Viikonloppu meni rippijuhlareissussa, eilinen taasen OYSissa ja sinne ollaan tänäänkin menossa. Tässä kun ensin lämmittää uunin, pesee pyykit ja kokkaa, niin ei taida neule paljon edetä ennen kuin on jo aika lähteä...

Tässäpä kuitenkin kuva ensimmäisestä Kertun kanssa tehdystä vaatekappaleesta. Ei siitä ihan täydellistä tullut, mutta paljon paremmin se istuu kuin mikään kaupan vaate.

Kangas on satiinia, sivulla piilovetskari ja kaavojen pohjana SK 10/08 malli 1. Muokkasin kaavaa aika paljon. Pidensin etuyläkappaletta ja tein siihen rintamuotolaskokset. Takakappaletta korjasin sekä kapeammaksi, että lyhyemmäksi ja oikaisin alareunaa suoremmaksi. Etukappaleen pidentämisen olisin varmaan saanut aikaan ilman nukkeakin, mutta ilman Kerttua en olisi osannut muokata selkäpuolta, tai en olisi hoksannut miten sen muokkaaminen vaikuttaa, enkä olisi varmaan niitäkään muotolaskoksia huomannut kokeilla. Eli ilman nukkea olisi tullut taas istumatonta vaatetta. Nyt olin tyytyväinen, vaikka etukappaletta olisikin saanut pidentää vielä vähän enemmän, mutta ensimmäiseksi Kerttu-paidaksi hyvä. Jee! (Kertulla on muuten tuo T-paita kuvissa alusasuna, koska tein hänelle implantit, jotka eivät pysyisi aloillaan ilman paitaa Nauru)

Karvakorva sitten. Siinä on kanssa otus joka ei pysy aloillaan kun näkee kameran. Yritin epätoivoisesti saada "naamakuvan", mutta herra säntäili sinne tänne. Lopulta kellistin Pupen lattialle ja yritin pitää aloillaan sen verran että ehdin räpätä kuvan. Joopa joo.

...Ja nyt on taas kamerasta patterit lopussa Nauru...

Siippa pyysi minulta "semmosta liukasta, kiiltävää kangassuikaletta tai nauhaa, jotain kirkasväristä" ja viittoi käsillään puolenmetrin pätkää. Toin vihreää satiininauhaa ja seurasin uteliaana perässä ulos katsomaan mitä siitä tehtäisiin.