Joka ilta ennen nukkumaan menoa minä ”lakaisen” sängynpuolikkaani. Olen minä harkinnut hommaan ihan oikeaa harjaakin, vaikkapa sellaista auton lumiharjaa, mutta toistaiseksi kuitenkin tyytynyt vielä sukimaan lakanani pelkällä kämmenellä välttääkseni provosoimasta toisen puolikkaan haltijaa liiaksi. Tähän iltarituaaliin suhtautuvat vakavasti jopa kissat, jotka ottavat liukkaasti jalat alleen kuullessaan pahaa enteilevän tsiptsiptsip -äänen. Joskus on nimittäin valitettavasti sattunut tahaton yhteentörmäys jännittävästä liikkeestä viehtyneen kissankuonon ja tehtäväänsä hartaudella keskittyneen käden välillä. Siitä pitäen on ymmärretty, ettei jalkopäähän kannata käpertyä ennen kuin lakaisu on ohi. Vaikka talon imuroisi päivittäin, kulkeutuu sänkyyn hiekkaa ja murusia untani kiusaamaan. Aina on kyljen alla joku lohkare.

Rakennusaikana, keskeneräisessä talossa asuessamme, tilanne oli piinallinen. Tuntui, että kaikki tiiltä pienemmät hiukkaset hakivat yösijaa minun vuoteestani. Nyt kun vauva aamuöisen ruokailuhetken päätteeksi nukahtaa kylkeäni vasten sänkyymme, annan hänen usein jatkaa siinä uniaan nostamatta häntä omaan sänkyynsä. Siippa herää työaamuina viideltä ja vauva herää herkästi ääniin ja valoihin, jos häntä aletaan vielä siirtelemäänkin. Niinpä yleensä vain kiepsahdan siipan puolelle jatkamaan uniani vähän väljemmästi. Ja kerta toisensa jälkeen järkytyn siitä, miten kukaan voi nukkua siinä soramontussa. Siellähän on melkein saunapuun kokoisia halkojakin seassa, herra paratkoon!

Meillä ei ole sataa patjaa hernetestiä varten, mutta olisinko minä kuitenkin ihan oikea prinsessa, vaikkei ehkä muuten uskoisikaan? Vaadittiinko siltä prinsessalta muita ominaisuuksia kuin herkkä nahka?

Olisi minulla sammakkokin. Kuulemma… ”Äiti, tuo sinun tekemä sammakko on tosi hieno!”

 1238733212_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

”Eikun siis kilpikonna, anteeksi.”

Tennesseetä, silmissä Novita Bambua. Kuusikulmiontapaisia, jotka yhdistelty ompelemalla pääteltävillä langanpäillä. Ihan oma kehitelmä, näkeehän sen. Saatan virkata tälle vielä jalatkin lajintunnistusta helpottamaan. Tarkoitus oli tehdä vähän keskimääräistä isompi pannunalunen, jonka päälle voi nostaa vaikka pullapellin. Pituutta kilpparilla on siis n.30cm ja leveyttä reilu 20cm. Laitan pohjapuolelle vielä jotain lisäeristettäkin, kunhan saan jostain huopaa tai vanhan villapaidan jonka voin huovutella toppaukseksi. Ei tämä ihan siihen yltänyt millaisen kuvittelin tekeväni...