Äiti saa toivomansa tunikan aiemmin tekemäni hameen kaveriksi. Kaavat on lehdestä Ottobre Woman 5/07 ja tällä kertaa en tehnyt mitään muutoksia. Kerttua ei ole kuvaa varten säädetty oikeille mitoille, mutta kun mallailin paitaa itselleni niin näytti hyvälle. Teenpä vielä itsellenikin paidan tällä samalla kaavalla.

1242890866_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen käsitöiden tekijänä puhdas harrastelija, mitään koulutusta en ole näihin juttuihin saanut sitten yläasteen käsityötuntien. Paljon on tullut tehtyä sutta ja sekundaa, mutta hiljalleen sitä on kantapään kautta mennyt oppiakin perille. Uteliaisuus uusien juttujen oppimiseen (niin ompelussa, kuin muissakin jo kokeilluissa ja vielä testaamattomissa käsitöissä) on loputon ja tätäkin tunikaa tehdessä opin pari uutta konstia.

Ostin joskus framilon-nauhaa trikoovaatteiden olkasaumojen vahvistamiseen, mutta kun sitä yritti ommella paikoilleen se vain tarttui paininjalkaan ja kiemurteli pois sauman alta. Viskasin nurkkaan koko virityksen ja ompelin "luomuna". Nyt jostain osui silmiin teksti "kiinnisilitettävä joustava tukinauha". Kiinnisilitettävä, aivan, taas oppi uutta, nauha tosiaan tarttuu kiinni saumanvaraan silittämällä, eikä ompeleminen sen jälkeen ollut enää mikään ongelma. Tunikassa olkasaumat ja keskietuhelman rypytys on vahvistettu framilonilla. Mainiota kampetta -sitten kun sitä oppi käyttämään...

Toinen uusi juttu, joka ei aiheuttanut yhtä suuria ilontunteita, oli tuo vyönauha. Se on palmikoitu hameen kankaasta neljällä säikeellä. Ei ollut vaikeaa, mutta uutta kuitenkin. Lainasin kirjastosta Punapaula- vihkosen, jossa opetetaan nyörien ja nauhojen valmistusta. Viidellätoista säikeellä palmikoiminen näytti kivalta, samoin viitelöintiä ja lautanauhoja pitää kokeilla. Eilen tein alustavia valmisteluja muuhunkin uuteen aluevaltaukseen käsitöiden saralla, mutta siitäenemmän sitten kun saan tehtyä muutakin kuin valmisteluja.

Nyt pitäisi suunnata sahan ja vasaran pariin, sillä linnunpönttöihin on enemmän tulijoita kuin majataloissa sijaa. Pyykkejä levitellessä seurasin kahakkaa pihapuussa kun kirjosiepot nahistelivat pöntön hallinnasta. Tämän hetken saldo on leppälintupari yhdessä pöntössä ja kahdessa muussa kirjosieppoja. Mutta pareja olisi kuitenkin ainakin kolme. Joten suuntaan poikien kanssa pönttötehtaalle.