(Kirjoitettu eilen, tiistaina, saatu netin pätkimisen takia liikkeelle vasta tänään.) Syvimmät pahoitteluni SOYlleni Mammaselle hirveän myöhäisestä pakettipostauksesta… Paketti taisi tulla jo torstaina, mutta silloin oli kiire esikoisen kevätjuhlaan, sen jälkeen pakkaamaan ja perjantaiaamuna lähdettiin ylioppilasjuhlareissulle, jolta palauduttiin sunnuntai-iltana niin myöhään, ettei jaksanut kuin syödä, ruokkia koiran ja painua pehkuihin. Maanantaiaamuna oli aikainen herätys ja vauvan käynti OYSissa (kaikki hyvin, edelleen), iltapäivällä aherrettiin multahommissa ja sitten tulikin jo vieraita… Tänään aamulla ajettiin taas kaupunkiin viemään ylioppilas pääsykokeisiin ja sitten ei meidän luotettava nettimme ole toiminut (edit: kuva lisätty)… Mutta nyt, vihdoin…!

1244029417_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paketti oli taas mieleinen, toivottavasti joku alkaa emoksi uudellekin salainen ompeluystävä-kierrokselle, sillä minä ainakin olen innolla mukana! Paketissa oli vohvelikangasta ja puuvillaa sekä siemenpusseja sopivasti, koska eilen siis huhkin (lue: laitoin ylioppilaan huhkimaan) kasvimaalla. Nyt toiveikkaan puutarhurin pikkupalstalla on pottujen seurana porkkanaa, punajuurta ja herneitä. Minulla vain on viherpeukalo keskellä kämmentä… Tehtiin pari kukkapenkkiäkin, mutta koska homma jäi eilen vähän kesken vieraiden tulon takia, odottaa säkeissä vielä raparperit, tuomen taimi ja joku nimetön pensas. Näkyvin muutos oli kun siippa siirsi mökin pois tulevan autotallin paikalta ja pukkaili Fordin kauhalla isoja kiviä paikasta toiseen. Ei olla kumpikaan mitenkään intomielisiä pihanlaittajia (äitini suureksi harmiksi, se viherpeukalogeeni on loikannut yli yhden sukupolven) vaikka meillä olisi uutuuttaan tyhjä piha täynnä mahdollisuuksia. Jospa siitä jotain silti syntyy. Keinu, hiekkalaatikko, grillikatos, autotalli ja savusauna ovat vielä tekemättä…

Meillä oli rakennusaikana tuon edellä mainitun mökin lisäksi ulkohuussi tässä tontilla. Huussi siirrettiin jo aiemmin vähän matkan päähän ja palokärki koputti siihen reiän. Eilen siippa oli ihmetellyt, miksi Puppe oli niin kiinnostunut kiertämään huussia. Kurkkaus ovesta kertoi, että ”taloon” oli muuttanut asukkaita… Pönttö mikä pönttö, lienee telkkä ajatellut.