Näin Elloksen kuvastossa kivan tunikan. (Oho, kuvassa on tahra...)

Hintaa tosin oli kolmekymppiä, mikä minusta on aika paljon trikoopaidasta. Toisekseen Ellos toimittaa pakettinsa Siwoihin ja Valintataloihin, ei posteihin. Kaikkia Siwa ei ole lähellä, vaan lähin noutopaikka olisi sitten 60km päässä, joten no thanks. Vaan onhan mulla kangasta. 120cm oli kyllä aika nafti määrä kun halusin täyspitkät hihat. Itsetehdyiksi kaavoiksi onnistui yllättävän hyvin ja vieläpä esikuvansa näköisesti.

Tun helman suojissa mahtuu mahakin kasvamaan. Selkäpuolellekin tein rypyt, mutta olisivat saaneet jäädä pois, nyt se pussittaa hiukkasen. Olkoon.

Esikoinen kiskoo aina kovemmilla pakkasilla ja pulkkailuhommiin päähänsä liian pienen korvaläppäpipon. Toiveissa oli uusi ja isompi. Törmäsin sattumalta Thorpen ohjeeseen (pdf) ja se näytti juuri sopivalta. Paksuista langoista parhaalle tuntui Novita Polaris (60% muovia, 25% alpakkaa, 15% mohairia) ja sitä meni 64g. Puikot kokoa 5 kun ei 5,5 ole, mutta tulipa sopivan tiivis. Reunassa nelosen koukulla virkattua TeeTeeAlpakkaa kaksinkerroin.

Ei näytä kuvassa niin kovin kauniille, mutta on varmasti lämmin takapihan lumikinoksissa. Tämä oli eka päälaelta aloittamani pipo, mutta ei varmasti viimeinen, oli nimittäin kätevä tekniikka ja näin paksusta langasta vielä nopeakin, tekemiseen meni 4 tuntia! Teen ehkä toisen koulukelpoisen takkiin istuvammasta väristä.