Kotikulmilla käydessä äiti vihjaisi tarvitsevansa uusia pitkähihaisia trikoopaitoja töihin. Lupasin tutkia trikoovarastoni. Mukaan mittoja antamaan sain raitapaidan, jonka työhaalarit olivat hinkanneet kainalosta rikki. Tässä tapauksessahan työpaidat eivät siis ole valkoisia kauluspaitoja vaan ihan oikeita TYÖpaitoja.

Tulipa sivutuotteena siivottua kangaskaappikin, kun etsin tarpeeksi isoja paloja aikuisen vaatteisiin. Kolme paitaa syntyi ja kaikki hieman sovellellen samalla Ottobren ostokaavalla jota olen ennenkin käyttänyt ja muokattuna hyväksi havainnut. Punaiseen paitaan kangas oli naftisti sen kokoinen, että hihoihin tuli jatkossauma. Paidasta olisi tullut muuten kovin tylsä, mutta intouduin pitkästä aikaa töpöttelemään kangasvärillä.

Kaksi tavista.

Ruskeapunaraitaisen rikkinäisen minä paikkasin. Leikkasin paidan kummankin sivusauman kohdalta suikaleet helmasta hihansuuhun asti ja sain rikki hiutuneen osan pois. Sitten tilalle suikale sopivan väristä trikoota paikaksi. Lopuksi vielä painatus etumukseen ja kyllä se mahtaa taas jonkun lypsyn kestää.

Tuo kukka on googletettu sanoilla tribal flower ja löytyi sitten ilmaisten tauointikuvien joukosta...

Toinen projekti vaati enemmän aivojumppaa. Ostin nimittäin kirppikseltä kahden euron housut ajatuksena muovata ne mammahousuiksi. Onnistuihan se, lopulta jopa todella hyvin, mutta miettimistä ja luovia muutoksia työ vaati. Nytpä on kuitenkin tällä paksumahalla citykelpoiset pökät.

Tilanne ennen silpomista. Nuppari merkkinä, missä kohtaa pömppö alkaa ja housujen jalkaanmeneminen loppuu. Siitä naps poikki kaarevasti vyötärökaitaleen alareunaan, taskutkin onnekkaasti säästyivät. Takakappaletta en silponut ollenkaan, ompelin vain resorin vyötärökaitaleeseen kiinni.

Halusin, että resori yltää kunnolla mahan yläpuolelle, minulla kun on kapeat lanteet, niin housujen valumista ei estä mikään, jos resorivyötärö loppuu pömppiksen päälle. Eräästä aiemmasta, epäonnistuneesta, yritelmästä oppineena tiesin, että yläreunan tulee tulla käänteeltä, resorin laitaan ei saumaa voi tehdä tai se töröttää. Ja valmiista kaupanhousuista lunttasin, että sinne yläreunan taitteeseen kun siksakkaa kuminauhan kiinni, niin jopa pysyy housut jalassa. Sen tein ja hyvä tuli. Ainoa, mikä olisi voinut kyllä mennä paremminkin, on selkäpuoli. Vaikka sovittelin ja suunnittelin sitä useaan otteeseen (esikoinen jo ihmetteli miksi äiti pyörii peilin edessä ilman housuja resoriputkilo mahansa ympärillä :), jäi resori sieltä vähän liian korkeaksi. Mutta sen voi taittaa alemmas, eikä haittaa menoa. Jee.