Tavalliset paitani eivät enää yllä mahan alle asti. Jos pitää housujaan "underbelly", mahan alla, niin viimeistään pikkumiestä jahdatessa alkaa nahka vilkkua. Ei kivaa. Tuubit kyllä peittävät kaitaleen pilkottavaa mahaa, mutta ne tahtovat valua ja toisaalta olen jo valmiiksi sen verran lyhyt, ettei minun kannata jakaa itseäni palasiin vaatteiden avulla.

Ratkaisu ongelmaan oli siis yksinkertainen, piti ommella tarpeeksi pitkä paita. Otin materiaaliksi halvalla ostamani (2€/m) Nanson trikoon. Hyväntuntuista kangasta! Mietin ensin tekisinkö pitkät vai lyhyet hihat, mutta koska sattui niin, että lämmitin uunia samaan malliin kuin kolmenkymmenen asteen pakkasilla ja mittari ulkona näyttikin nollaa niin päätös kallistui lyhyisiin hihoihin... Kaikessa yksinkertaisuudessaa, Ottobren tilauskaava, u-aukko ja KT-pituus 75cm. Tuli just täydellinen. Kuvassa Kerttu ei ole minun mitoissani, mutta eipä tuossa paidassa mitään ihmeellistä olekaan. Paitsi että se on hyvä.

Kuvassa näkyy kankaan raidat, ehkä selvemmin kuin livenä. En tiedä ovatko ne vain pakalla painuneita kuvioita vai onko raidat kankaassa pysyvästi. Sama se, säännöllisiä raitoja, eivätkä haittaa vai pysyisivätkin.