Ennen hiihtolomaa sain innon tehdä liivin. Omat muodot (ainakaan näin rv35) eivät ole parhaimmillaan liiveissä, joten kohteeksi valikoitui hoikka ja nuori pikkumiehen kummitustäti. Kaava on lehdestä SK 2/2010, jossa se on tehty bisnestyylisemmäksi. Materiaalia mietin tovin, mutta hoksasin sitten kirppikseltä ostamani farkut, joissa olikin reikä takana, heti vyötärönauhan alapuolella, eikä niistä olisi enää kelpoja saanut. Joten silpuksi vain.

Housujen lahkeissa oli tuommoista kivannäköistä rypytystä ja se päätyi liivinäkin tärkeimmäksi "koristeeksi". Kerttu ei kuvissa ole ihan oikeissa mitoissa liiviä varten.

Takakappaleelle farkunlahkeen leveys ei riittänyt, joten tein sen yhtälailla hylätystä farkkuhameesta. Sävy on vaaleampi, mutta ei haitaksi asti.

Ja lopuksi lähikuva kiinnityksestä. Saaja toivoi hakasia nappien sijaan, jotta hyvinkin istuvaksi tehty liivi päällä voisi myös hengittää. Hakaset on ostettu Nappi-Kikasta.

Työ oli siis pitkään kesken, eniten takkusi ajatus hiha-aukkojen viimeistelystä, sillä vuori ei halunnut asettua kohdilleeen ilman taistelua. Viimeinen hidaste oli saada ommeltua nuo hakaset, käsin. Mutta tehty on ja kivalle se näyttää, toivottavasti saajakin tykkää ja pystyy hengittämään.

Sitten tein pikaisen pipon pojalle, joka toivoi oranssin kissapipon lisäksi vähän rauhallisempaakin väriä.

Painoväri oli peittävää valkoista, mutta aikamoisen kerroksen sitä sai töpöttää, että kissa näyttää valkoiselle. Kangas meni jäykäksi väristä, saa nähdä kuinka pesussa käy. Tein tällä kertaa sauman taakse keskelle, en sivulle. Saumaan laitoin esikoisen suosikkihahmon.

Komea kissankarva kruunaa kokonaisuuden...