Helteen ja paisteen keskellä on toki sadellutkin, ukkoskuuroja rakeineen.

Tätä kuvaa katsottiin viikonloppuna liki tippa silmässä, kun lauantai-iltana yhtäkkiä huomasin että sormukseni olivat kadonneet! Raskausaikana ne eivät mahtuneet oikeaan sormeensa, eivätkä vieläkään kunnolla. Pikkusormi on kuitenkin jo sen verran kaventunut, että sormukset pääsivät putoamaan. Paniikkia lisäsi se, ettei ollut varmaa muistikuvaa siitä, milloin olin viimeksi sormukset nähnyt. Mietin pääni puhki, missä olin viime päivinä liikkunut ja kyllähän sitä ehtii kulkea monta mutkaa. Siippa aikoi jo hakea setänsä metallinpaljastimen lainaan ja alkaa haravoimaan nurmikkoa, minä pengoin roskalaatikoita. Lopulta sormukset sitten löytyivät liiterin edestä karikeroskien päältä maasta. Helpotus oli valtava!

Mutta asiaan, sateenharmaa oli myöskin kangas, josta intouduin tekemään hameen. Kaava on jostain vanhasta Modasta, mutta muokattuna. Lehdessä hame tehtiin kahdeksasta kaitaleesta ja vetoketjullisena. Sillä tavalla hame olisi kuitenkin ollut useamman numeron liian iso, joten tässä hameessa on vain 7 kaitaletta ja tylsästi kuminauhavyötärö. Valmis teos näytti pliisulta, siis harmaalta. Sitten välähti (joo-o, mitä yhteistä on salamalla ja insinöörillä? Ensin välähtää ja sitten korjataan vahingot.) ja helmaan ilmestyi pitsi, jonka sain tuliaisina Venäjältä. Pitsi oli kumminkin 10cm lyhempi kuin helma. Ajatus päärmeen purkamisesta ja helman kaventamisesta oli liian työläs. Joten välähdeltiin lisää... Jatkokappale satiininauhasta yhden kaitaleen leveydeltä. Ja päälle rusetti. Kuvausavustaja lähti "lomalle pikkuveljien hoitamisesta", joten kuvat hameesta kiireellä otettuina (pieni mies yritti pomppia kuvauskohteen -ja kuvaajan, päällä).

Kangas on jotain paksuhkoa ja joustavaa tekokuitua, pinnaltaan liukasta. Hameesta tuli heti suosikkini!

Olen muuten alkanut epäillä, että jokin tyttöilygeeni on aktivoitunut vannoutuneessa poikatytössä nyt, kun kolmaskin lapsi osoittautui pojaksi ja mekot jäivät yhä ompelematta, olen nimittäin (rusetti-pitsiviritysten lisäksi) sen jälkeen ostanut pinkin paidan (en vaaleanpunaista) ja pinkkiä lankaa. Ekat pinkit ostokseni itselle, koskaan.

(Sateen)harmaa koiranpentu on meidän Puppemme pikkusisaruksia. On ne vaan somia.