Hihattomia paitoja Ottobre kaavalla. Koko 98. Ylimmän kuvan paitaan tein Ponssen. Kuva siirtokalvolla lakanakankaalle, siitä pala ja joustavalla (kolmen piston) suoraompeleella kiinni paitaan. Alemman kuvan kolme paitaa ovat ihan perus. Raidalliset tehty aikuisten pilalle venyneistä t-paidoista.

Esikoinen ihastui "Minkki Hiiri"-paitaansa. keskimmäinen sanoo Minkki Hiiri :) Tein ensin paidan  ja siihen oranssit resorit, esikoinen kun tykkää pirteistä väreistä. Paita näytti kuitenkin jotenkin kummalta ja laitoin sen odottamaan inspiraatiota. Tulihan se välähdys sitten, törmäsin vanhaan, kirpparilta ostettuun paitaan, jossa oli Mikin kuva. Ostin paidan 50 sentillä tarkoituksena irrottaa kuva muuhun käyttöön. Niinpä sitten teinkin, saksin kuvan irti ja tikkasin kiinni paitaan. Kuva näyttää jotenkin kolmiulotteiselta, hieno, vaikka itse sanonkin. Onnistui, jee!

Pienin sai velourista tehdyt polvihousut ja samasta kankaasta hupparin. Huppari on kokonaan vuoritettu raidallisella trikoolla. Vetskarin sijasta laitoin nepparit, sillä minulla ei riitä hermot joustavan kankaan ja vetoketjun yhdistämiseen. Tein samasta velourista vielä pitkätkin housut, mutta niistä ei ole erikseen kuvaa. Koko kaikissa 74 ja kaavat yllättäen Ottobresta.

Olen ihastellut muiden blogeissa työkonekangasta, mutta en ole pihiyksissäni sitä raaskinut tilata. Itseni tuntien tuskin olisin malttanut vain yhtä kangasta tilatakaan... No, ostinpa sitten Eurokankaasta mustaa trikoota ja googlailin netistä kuvia. Kuvat sabluunoiksi ja valkoisella peittovärillä kankaalle. Tadaa! Keskimmäiselle, joten koko on 98. Kaava taas Ottobresta, numeroa en muista.

Kesämekko/tunika/paita, jonka ompelin eräälle pienelle tytölle, josta ehti tulla iso tyttö ennen kuin tämä valmistui. Koko 68, käyttäjä nykyään 86. Ottobresta, tietenkin.

Ja vielä silmukkamerkkejä.