Sitkeässä on saada kuvatuksia valmistuneita. Laskeskelin, että ainakin 5 paitaa on vähälle aikaa lähtenyt uusille omistajilleen ilman, että olisivat tulleet kuvatuiksi. Kehno kamera ei houkuttele ja sadepäivinä kuvista ei mitään tulisikaan. Silläkin uhalla nappasin parista matkaan lähteneestä sumuiset kuvat.

Hihaton paita ja trikooshortsit koossa 104. Kaavat on omia muokkauksia Ottobren malleista ja painokuvana vanha tuttu traktori. Sabluuna alkaa olla jo rikki, joten tämä on ehkä viimeinen tämmöinen kuva.

Pitkähihaiseen paitaan tein kuormurit kaksivärisinä. Tämäkin on kokoa 104. Tein tikkaukset punaisella ja keltaisella, kuormureiden sävyissä. Tämä ja ylempi setti lähtivät eräälle pienelle pojalle kiitoksena matkasängystä, joka häneltä jo jouti ja tuli pelastamaan meidän pienimmäisen unet mummulaan.

Itselleni ompelin hameen. Tämä tarina alkoi siitä, kun siipan sisko oli heittämässä vaatesäkkiä juhannuskokkoon. Minä ehdin väliin ja ratsasin säkistä monenlaista ommeltavaksi. Yksi pelastuneista oli brodyyrihelmainen toppi.

Minulle se ei paitana sopinut, mutta oli kuitenkin hieno. Sovitusnukkea riisuessa vedin topin alemmaksi ja kas, hamehan siitä tulisi!

Kiinteä alushame, jonka pitsinen reuna vilahtaa päällyshameen alta. Leikkasin topista yläosan pois ja ompelin kiinni hameen kaarrokkeeseen. Päällyshame on oikeastaan vaan pitkä suora suikale, joka on laskoksilla rypytetty kaarrokkeeseen sopivaksi.

Sitten neulomuksia. Vajaa viisi kerää Novita Malibua viitosen puikoilla muotoutui topiksi. Ohje (Coachella Ravelrystä) oli vesiputouskaulukselle, mutta minun kropallani siitä ei sellaista tullut... En tiedä vaivaudunko purkamaan yläosaa, menisihän tuo noinkin.

Minulle iski tytötyskohtaus, hinku tehdä jotain pientä ja söpöä. Meidän lähisuvun nuorin tyttö on kyllä jo yli kahdenkymmenen, joten mekon käyttäjästä ei ole tietoa. Malli on oma kehitelmä ja langan (Filatura di Grossa Zara) sain arpavoittona Italiasta. Puikot oli 3,5 ja lankaa meni 65g. Saattaisin osata kirjoittaa ohjeen tälle jos joku kovasti innostuu. Tämän yksilön koko on vastasyntyneen luokkaa.

Uutta paitaakin on puikoilla. Tämä onneton on takunnut vaikka kuinka, mutta valmiiksi teen vaikka väkisin, malli on niin nätti.