Joskus tuli kannustettua Tepsiä jääkiekossa. Valmentaja Jursinov huusi pelaajille lisää liikettä kaivatessaan "jalatjalatjalat". Toisinaan huuto kuului "töitätöitätöitä!". Hutera on aasinsilta, mutta minä olen nyt mammalomani lusinut ja palannut töihin.

Blogattavaa olisi, mutta tähän aikaan vuodesta ei ehdi kuvaamaan sen vähäisen valon aikana. Nyt rämmin räntäsateeseen räpsimään (rä-rä-rä) ja vaikka kello näyttää liki puoltapäivää, meni kamerassa silti automaattisalama päälle. Pimeää on.

Osallistun Ravelryssä vaihtoon ja pakettiin menee myös omatekemää. Edellisellä kerralla esittelin pöllöhihat, mutta neuleiden lisäksi ompelin pienen yllätyksen. Tämä ajatus on muhinut mielessä jo useamman vuoden, nyt on ensimmäinen versio vihdoin toteutettu.

Jos jotakuta jäi mietityttämään, niin tämä on ihan vaan uunikinnas... Kaksipuoleista liimakangasta tiheään siksakatun aplikaation apuna, ettei peto uita kieltään keitoksissa.

 

Isompi aikaansaannos, ainakin ajankäytöllisesti, on villatakki. Malli on nimeltään Driven ja ohje löytyy Ravelrystä. Lankana on suuren maailman suosituin yleislanka, Cascade 220, joka on minustakin maineensa veroinen (=halpaa ja hyvää). Tähän meni 455g lankaa ja neuloin kuutosen puikoilla. Muokkasin mallia hitusen pitemmäksi sekä hihoista että helmasta. Takki tehtiin ylhäältä alas ilman saumoja. Tykkään lopputuloksesta kovasti ja olen jo pitänyt takkia paljon. Vielä kun intoutuisin tekemään toisenkin... Takissa ei ole kiinnitystä, mutta eipä se sitä tarvitsekaan. Yhtenä päivänä pidin hakaneulaa ja sekin toimi. Voi olla, että rakennan reunan alle piiloon napin ja lenksun, tai sitten en. Kuvissa näkyy muuten keskeneräinen hame. Helma on vielä kääntämättä.

Kärppien kaukalosta kuului Reksa Ruotsalaisen aikaan myös huutoja. Vastustajan hyökätessä Reksa huuteli itseään paljon vihreämmälle pakkiparilleen Vesa Ekille "kii vaan, kii vaan, kii vaan...". Pitkään piti tämän tytön miettiä, että miksi konkarin mielestä vastustajan hyökkäys oli "kivaa kivaa kivaa".