Löysin kirppikseltä halpoja taskareita esikoisen Aku Ankka-kokoelmaan. Pojan hylly vaan oli niin täysi, ettei sinne enää sopinut lisää. Mun ompeluhuoneessani oli isompi hylly, joka oli täytetty tärkeillä ja ei-niin-tärkeillä jutuilla ja makuuhuoneessa hylly, jossa oli jopa tyhjää tilaa. Päädyin siivoamaan monta huonetta ja järjestelemään kolme hyllyä ja useita kaappeja sillä lopputuloksella, että esikoinen sai isomman hyllyn kirjoilleen ja minä siistin työhuoneen. Siististä työhuoneesta löytyi kateissa ollut ompeluinnostuskin. Parin päivän tuotoksista (paitsi viimeinen pipo tehty jo aiemmin) osa tässä, ensimmäisenä kahden nuorimman pojan housut ja paidat...

Istukaapa nyt tuohon sängylle, niin äiti ottaa kuvan teidän uusista puvuista.

EN halua!

En minäkään.

Saatte Muumi-keksit sitten kun kuva on otettu.

Nouse, saahaan muumi-keksit!

Ännä, eiii!

Nouse!

Ennn!

Byääää!

 

Paidoista jäi kangasta vielä vaikka kuinka, joten tilkkuja ei olisi tarvinnut säästellä, mutta kun niistä syntyy näppärästi pöksyjä pikkuisille ukoille.

Itselleni ompelin hameen, kukonaskelkuvioinen kangas on muhinut kaapissa vuosia ja suunnitelmia on ollut monta. Nyt käytin pienen pätkän leveällä vyötärökaarrokkella varustettuun, vuoritettuun A-linjaiseen hameeseen. Tämän tekeminen kaavojen piirtämisestä viimeiseen silitykseen vei tunnin ja vartin, aika perushame tosiaan :)

 

Kuopukselle ompelin toisetkin housut kun ylimääräisiä kangaspaloja kerran oli. Nämä ovat velouria, sivusaumattomat, resorilahkeiset ja kuminauhavyötäröllä.

Kangasväritkin tuli kaivettua esille. Pöydällä on pyörinyt maitopurkista kopiotu (ja suurennettu) kuva, josta piti tulla osa äitini T-paitaa jo viime kesänä. Nyt otin itseäni niskasta ja töpötin sabluunalla valmiiseen paitaan ammun. Kaksi sabluunaa, toinen mustalle ja toinen valkoiselle. Valkoinen on peitoväriä, musta tavallista. Lopuksi "kirjoin" ompelukoneella muutaman heinän lehmän suuhun.

 

Isoin poika tykkää venytellä paidanhihojaan. Äiti taas ei tykkää, että paidanhihat roikkuu, eikä pysy ylhäällä millään. Pahimman trumpettihihaisen uhkasin jo heittää roskiin uimasta lautasilla. Mutta sitten hoksasin, että resoreillahan tuosta vaivasta päästään. Mites se vanha sanonta meneekään, mitä et pysty peittämään, korosta. Joten kun minulla ei ollut sopivanväristä resoria, laitoin tehosteväriset. Ja tehostin lisää tekemällä painatuksen samalla värillä. Nyt on kuulemma räyhäkkä paita. Kettupainatus on kuvagoogletettu 'tribal fox' ja näperretty sitten sabluunaksi.

Samainen poika, 10v, pyysi muodikasta lörppäpipoa. Minä halusin kokeilla Novitan Hanko-lankaa ja ostin sitä kerän, paksua, mutta ei-villaista, joten sopivaa kevätpipoon. Laskin silmukkamäärän päänympäryksen ja tiheyden perusteella ja... sain pipon kolmevuotiaalle... 60s ja viitosen puikot, lankaa kului 61g. En viitsinyt tehdä lörppää, kun kerran saajakin vaihtui matkalla.

Lopuksi vielä mörvelö, kirjoneuleet kun ei edelleenkään sovi mun hipiälleni. Traktorikuvio on Modasta, olisiko ollut numero 6/11. Muuten oma sähel.. sovellus. Keskimmäiselle pojalle.