Jelppasin tovi sitten toista ompelijaa käyttöohjeasioissa ja tänään postipoika pudotti laatikkoon kiitoksen.

Mittanauhaa, kanttia, kummaria ja huisin kätevä nimikoimissetti, jossa on kiinnisilitettävää nauhaa, kynä ja kirjainsabluunat. En ole moiseen ennen törmännyt, mutta näppärälle näyttää. Kiitos Lauriina!

Äitin pitsimyssy alkaa valmistua ja vimma aloittaa vaikka mitä on iskenyt. Mulla kun ei sitten olisi kesken kuin yksi sitkas ikuisuusprojekti. Itselle pitäisi tehdä villatakki, joko Vihervaara tai Dropsin raglan. Kumpaankin olisi langat, mutta minun paksujen pyöröjen tilanne on heikko. Paksuimmat 80cm pyöröt ovat vitoset, joilla tuo Dropsin takin saisi juuri tehtyä, mutta Vihervaara houkuttelisi enemmän. Muuan vaihtoehto olisi myös uusimman (1/10) SK:n jakku, malli nro 7. Siihen tosin tulisi pitkät hihat ja mahdollisesti raitaakin.

Lisäksi pitsipipo herätti innon neuloa reikiä ja huivilankaakin olisi kaapissa. Jotain kolmiohuivia siis pitäisi aloitella. Vironvillaa olisi myös vyyhti, mutta Revontulen tekeminen ei iske, koska langan väri ei houkuta. (Haluaisiko joku vaihtaa? Vyyhteni on musta-violetti-harmaa, 260g, 8/2. Sinisen tai vihreän sävyt innostaisivat enemmän.) Niin ja pitsisemmistä kiehtoo mm. Aquila, Minttumaari, Zetor... Ja moni muukin. Mistähän kannattaisi aloittaa? Netissä on törmännyt jo niin moneen upeaan huiviin, ettei kaikkien nimiäkään muista.