Esikoinen tykästyi pikkuveljen neliöpipoon ja vaati saada itselleenkin "kissankorvapipon". Tehtiinpä sitten yhteistuumin pipoinventaario ja kaivettiin kaapista kaikki liian pienet ja liian paksut pois.  Poikanen ei tykkää ollenkaan pipoista, jotka eivät peitä kunnolla korvia (ja hyvä niin). Perjantaiaamuna pyöräytin mittanauhaa pojan pääkopan ympärillä ennen kouluunlähtöä ja koulusta palatessa poikaa odotti piponen.

Kuvassa on tietenkin päällä ne haalarit, joihin sopivaksi neulomani pipon esittelin aiemmin. Tämän oranssin pipon kaveriksi kuuluu musta-harmaa takki, jonka hupussa on oranssi vuori... Kissakuviot bongasin ja muokkasin jostain netistä löytämästäni ja väkersin sabluunan. "Äiti, minäkin haluan joskus näkyä niissä kuvissa." Ja sitten kovasti ei-itsensänäköisenä:

Pikkumieskin sai mustaa yhdistettynä kirkkaaseen väriin, vihreään. Samaa koirakuosia näkyi olevan uudessa Ottobressa sinisenä vauvan bodyna. Oman kankaani olen ostanut Löytö-Palasta varmaan vuosi sitten.

Kaavat samat kuin edellisissäkin yöpuvuissa. Housut muuten mustat, mutta lahkeensuissa vihreät resorit. Paidan kauluksessa musta resori ja hihoissa vihreät.

Ja eilen sitten esikoisen synttärihulinan (tekisi mieli alleviivata hulina) keskellä tein vielä t-paidan. Kaavan lähtökohtana uusimman (3/10) Ottobren Beat-paidan kaava. Muutin mallin D-mitoitetuksi (ei ole vieläkään näkynyt poikien D-mitoitettuja perusvaatteita vaikka olen niitä palautteilla pyydellyt sekä SK:sta että Ottobresta. Tytöille kyllä on.) ja jätin hihansuista resorin pois. Pidensin hihoja muutaman sentin, mutta lyhyet ne ovat silti. Onneksi eivät liian lyhyet. Samaa kissasabluunaa on hyödynnetty tässäkin.

Tälläkin kertaa on ryppyjä... Silitin kyllä paidan, mutta se piti saada sitten vielä päälle vaikka oltiin jo saunaan menossa.

Seuraavana viikonloppuna juhlitaan mummun 7-kymppisiä. Lasten juhlavaatteet on kyllä suunniteltu ajoissa, mutta aamulla älysin, että  taidan minä itsekin jotain tarvita...